OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘEΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚIΑΣΗΣ

Όροι ενοικίασης


Ηλικία ενοικιαστή και οδηγών: Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 21 έτη & με δίπλωμα οδήγησης 2 χρόνια πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης. Το μέγιστο όριο είναι τα 65 έτη, για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή να έχει μετατραπεί σε Διεθνή Άδεια Οδήγησης η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού. 

Τρόπος πληρωμής: Για την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πιστωτική κάρτα, έστω κι εάν ο ενοικιαστής τελικά εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά ή χρεωστική κάρτα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχει γίνει ειδική συμφωνία.

 Εγγυήσεις ενοικίασης: Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά για λόγους εγγύησης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχει γίνει ειδική συμφωνία. Η εγγύηση χρησιμοποιείται στην περίπτωση που προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις (π.χ. ζημιές σε ελαστικά ή κάτω μέρος, τροχαίες παραβάσεις, καύσιμο που λείπει κλπ.). Στην περίπτωση αυτή υπάρχει και επιπλέον χρέωση 25€ (+ΦΠΑ) για έξοδα υπαλλήλου προς διεκπεραίωση της έλλειψης/ζημιάς. 

Πολιτική καυσίμου: Το όχημα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε, διαφορετικά χρεώνεται το κόστος του καυσίμου που λείπει συν τα έξοδα υπαλλήλου προς διεκπεραίωση 7€. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται. 

Ασφαλιστικές καλύψεις: Τα οχήματα ενοικιάζονται με απλή ασφαλιστική κάλυψη (αστική ευθύνη προς τρίτους μέχρι τα εκάστοτε οριζόμενα από το νομό ποσά). Παρέχεται η δυνατότητα μικτής ασφαλιστικής κάλυψης (CDW) με απαλλαγή που ξεκινάει από1000€ (+ΦΠΑ) ανάλογα το αυτοκίνητο. Η ασφάλεια αυτή διατίθεται προαιρετικά με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα και η οποία περιλαμβάνει: ολική κλοπή, πυρκαγιά από τρομοκρατικές ενέργειες, πυρκαγιά . Ισχύουν πάντα οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μεταξύ της εκμισθώτριας και της εκάστοτε ασφαλιστικής. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό. Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του και θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα το κλειδί του οχήματος. Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο, αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών, για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο, για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού. 

Τα παιδικά καθίσματα τοποθετούνται πάντα από τον μισθωτή. 

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην DS-TRADE MON IKE (VANCAR) ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης. 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ DS TRADE MON IKE ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ.

Επιπλέον Οδηγός: Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα. 

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος: Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία εκτός των παραπάνω χρεώνεται πρόσθετα με 25€. Αποστάσεις μεγαλύτερες των 40km από το κοντινότερο κατάστημα της DS-TRADE MON IKE (VANCAR) μπορούν να κανονιστούν κατόπιν ζήτησης με πρόσθετη χρέωση 0,50€/χλμ. (ελάχιστη χρέωση 35€). Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων εκτός ωραρίου λειτουργίας (από 20:01 έως 08:59) επιβαρύνονται με 25€.

 Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. 

Ισχύουν χρεώσεις έως και 120€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κλπ, τρίχες ζώων) που υποδηλώνει κακή χρήση. 

Διαχειριστικά έξοδα: Στην περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας στο όχημα, υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 62,00€.

Μεταφορά με πλοίο, επιτρέπεται μόνο με έγγραφη έγκριση της DS-TRADE MON IKE (VANCAR)

Τροχαίες παραβάσεις-Πρόστιμα: Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα». 

Ακύρωση κράτησης: Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται ολόκληρο το προπληρωμένο ποσό. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 15 ημερών πριν την αναχώρηση η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) θα επιστρέψει το ποσό, αφαιρώντας το κόστος που αντιστοιχεί σε μία (1) ημέρα ενοικίασης. 

Σε όλες τις ενοικιάσεις υπάρχει χλμ. περιορισμός/ημέρα ο οποίος & αναφέρεται στο συμβόλαιο μίσθωσης, το επιπλέον κόστος είναι είναι 0,10€/χλμ. Οι τύποι των αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικοί. Σε ειδικές περιπτώσεις, η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο αυτοκινήτου με άλλον της ίδιας κατηγορίας (ή ανώτερης), χωρίς επιπλέον χρέωση. 

Στις περιπτώσεις που η ενοικίαση ξεπερνάει τις 30 ημέρες, το όχημα θα πρέπει να έρχεται στις εγκαταστάσεις μας κάθε μήνα για τεχνικό έλεγχο. Στις περιπτώσεις που το όχημα είναι εκτός Αθηνών θα επισκέπτεται συνεργαζόμενο συνεργείο. 

Η εταιρεία DS-TRADE MON IKE (VANCAR) δεν προσφέρει αντικατάσταση του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης του μισθωμένου από τον πελάτη όχημα, εκτός και αν έχει γίνει ειδική συμφωνία. 

Gps οχημάτων:

-Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων του νέου Κανονισμού 2016/679, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον συμβαλλόμενο/η μισθωτή/τρια ότι για λόγους έννομου συμφέροντος της εταιρείας μας και πιο συγκεκριμένα για την ασφάλεια των οχημάτων σε περιπτώσεις κλοπής, φθοράς ή οποιασδήποτε άλλης ποινικά αξιόποινης πράξης, υπάρχουν εγκατεστημένα GPS trackers που είναι ενεργοποιημένα όλο το 24ωρο. Καταγραφή αυτών θα γίνεται διακριτικά χωρίς να θίγονται δεδομένα προσωπικής ή άλλης φύσεως.

-Η Εταιρία μας δεν διαβιβάζει, δεν κοινοποιεί, δεν γνωστοποιεί προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Η εταιρία μας ενδέχεται να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να απαντήσει σε αιτήματα δικαστηρίων, δικαστικών αρχών, κυβερνητικών ή αρχών επιβολής του νόμου είτε όπου απαιτείται ή είναι συνετό να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία, τις δικαστικές αποφάσεις ή τους κανόνες ή εντολές δικαστηρίων ή δικαστικών αρχών. Γνωστοποιήσεις προσωπικών δεδομένων ενδέχεται επίσης να απαιτούνται για ελέγχους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια και/ή για έρευνα είτε απάντηση σε κάποιο παράπονο ή απειλή ασφαλείας.

 

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση. Η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη. 


Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις. 


Rental terms 

Age of renter and drivers: The minimum age is 21 years & with a driver's license 2 years before the start date of the rental. The maximum age is 65, for all car categories. The driver's license must have been issued by a country of the European Union, or have been converted into an International Driving License which must be accompanied by the driver's driver's license.

How to pay: Renting a car requires a credit card, even if the tenant eventually pays the rent with cash or a debit card. Excluded are cases where a special agreement has been reached.

 Rental guarantees: A credit card (Visa, Master Card) is required to rent a vehicle, even if the payment is made in cash for guarantee purposes. Excluded are cases where a special agreement has been reached. The guarantee is used in case of additional charges (eg tire or bottom damage, traffic violations, missing fuel, etc.). In this case there is an additional charge of 25 € (+ VAT) for employee expenses to cover the shortage / damage.

Fuel policy: The vehicle must be returned with the same amount of fuel delivered, otherwise the cost of the missing fuel is charged plus the costs of the employee to be processed 7 €. No money is refunded or set off for extra fuel. The tenant is obliged to follow the construction specifications of the rented car and to fill the tank with the type of fuel required each time.

Insurance coverage: The vehicles are rented with simple insurance coverage (civil liability to third parties up to the amounts defined by the prefecture). The possibility of mixed insurance coverage (CDW) is provided with an exemption starting from 1000 € (+ VAT) depending on the car. This security is available as an option at an additional cost per day and which includes: total theft, fire from terrorist acts, fire. 

The terms of the insurance policy between the lessor and the respective insurance always apply. Damage to the bottom, rims, trays, tires, mirrors, antenna, crystals and interior are not covered. The tenant is not covered, in case of theft of all or part of the car, caused by his negligence and the key of the vehicle must be presented. No insurance coverage 

 DO NOT apply when transporting the vehicle by ship, if it is found that the driver is under the influence of alcohol or drugs, for damage caused by driving on unpaved roads, for loss of personal belongings inside the vehicle for accidents caused by a driver not stated in the lease agreement, for loss or destruction of the vehicle key for loss or destruction of GPS Navi devices, child seats, snow chains or other additional equipment.

The child seats are always placed by the tenant. The cost of damage or loss of the car is paid even if the tenant is covered by his credit card or a third party insurance service. In this case, the tenant is obliged to pay to DS-TRADE MON IKE (VANCAR) the entire cost of repairing or replacing the car, which he will then claim from his credit card or other insurance company.

In the event of an accident, the customer is obliged independently of his fault, to complete the declaration of accident and to call on the police & then to submit the necessary document to the DS Trade Mon IKE DIFFERENCE THE COST OF ALL DAMAGE. Additional Guide: In every car rental, only the declared driver is covered by the above insurances. In case other drivers are going to drive the rented vehicle, they will have to declare in the lease agreement at the beginning of the rental. Required documents are a police ID card or passport and a valid driving license. Additional driver service is charged per day.

Pickup and return of vehicle: Deliveries / Returns of vehicles to another location other than the above will be charged additionally with 25 €. Distances longer than 40km from the nearest store of DS-TRADE MON IKE (VANCAR) can be arranged upon request with an additional charge of 0.50 € / km. (minimum charge 35 €). Deliveries / Returns of vehicles outside working hours (from 20:01 to 08:59) are charged with 25 €. Driving outside the Greek borders, driving on dirt roads, transporting heavy objects and in general misuse are prohibited. Charges up to 120 € are valid for special cleaning in vehicles that will be returned with excessively dirty interior (eg stains from food, coffee, etc., animal hair) which indicates misuse.

Management costs: In case of accident or damage to the vehicle, there is a non-refundable charge of € 62.00. Shipping is allowed only with the written approval of DS-TRADE MON IKE (VANCAR) Traffic violations-Fines: The tenant assumes full responsibility for any traffic violations and is obliged to repay any debts to the relevant services. Otherwise the amount of the violation will be charged plus the amount referred to as "Administrative Expenses".

Cancellation reservation: In case of cancellation of the reservation up to 15 days before the departure date, the full prepaid amount will be refunded. For cancellations within 15 days before departure DS-TRADE MON IKE (VANCAR) will refund the amount, deducting the cost corresponding to one (1) rental day. In all rentals there is a km limit / day which is mentioned in the lease agreement, the additional cost is 0.10 € / km. The types of cars shown in the photos are indicative. In special cases, DS-TRADE MON IKE (VANCAR) reserves the right to replace any type of car with another of the same category (or higher), at no extra charge.

In cases where the rental exceeds 30 days, the vehicle should come to our facilities every month for a technical inspection. In cases where the vehicle is outside Athens, a cooperating workshop will be visited. 

The company DS-TRADE MON IKE (VANCAR) does not offer replacement of the vehicle in the event of an accident or damage to the vehicle rented by the customer, unless a special agreement has been made.

Vehicle GPS: In the context of the civil data protection policy of the new Regulation 2016/679, we must inform the contractor / tenant that for reasons of legal interest of our company and more specifically for the safety of vehicles in cases of theft, damage or any other criminal offense, there are GPS trackers installed that are activated 24 hours a day. They will be recorded discreetly without affecting personal or other data.

Our Company does not transmit, does not disclose, does not disclose personal data to third parties. Our company may disclose personal information in order to respond to requests from courts, tribunals, government or law enforcement agencies or where required or prudent to comply with applicable law, court decisions or rules or orders of courts or judicial authorities. Disclosures of personal data may also be required for checks on privacy and security and / or for an investigation or response to a complaint or security threat. 

Terms and prices are subject to change without notice. DS-TRADE MON IKE (VANCAR) is not responsible for any typographical errors. Upon receipt of the vehicle, a corresponding lease agreement is signed containing the above terms and conditions.