OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘEΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚIΑΣΗΣ


Όροι ενοικίασης


Ηλικία Ενοικιαστή και Οδηγών 

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 23 έτη & το μέγιστο 70 έτη, για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, εκτός των κατηγοριών J, L, KN, MN, NN για τις οποίες απαιτείται ηλικία τουλάχιστον 30 ετών & το μέγιστο 60 έτη .


Άδεια οδήγησης: 

Η άδεια οδήγησης πρέπει να έχει εκδοθεί 1 χρόνο πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.


Τρόπος πληρωμής

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα μία πιστωτική κάρτα, έστω κι εάν ο ενοικιαστής τελικά εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά ή χρεωστική κάρτα.


Εγγύησης ενοικίασης

Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card, American Express), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

Ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής μία πιστωτική ή χρεωστική (Visa, Master Card, American Express) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης. 

Στην περίπτωση που το ποσό απαλλαγής είναι 0€, το ποσό που θα δεσμευτεί ανέρχεται στα 150,00€. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις που δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια (π.χ. ζημιές σε ελαστικά ή κάτω μέρος, τροχαίες παραβάσεις, καύσιμο που λείπει κ.λ.π.).


Πολιτική καυσίμου

Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 12€ συν το κόστος του καυσίμου που λείπει. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.


Ασφάλεια προς τρίτους: Παρέχει καλύψεις για θάνατο & τραυματισμό τρίτων έως 1.000.000€ και υλικές ζημίες τρίτων έως 1.000.000€ - εξαιρείται το όχημα της DS-TRADE MON IKE (VANCAR).


Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW): 

Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών από 620 ευρώ έως 1.860,00 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.


Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW): 

Η ασφάλεια αυτή διατίθεται προαιρετικά με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα. Μηδενίζει ή περιορίζει σημαντικά το ποσό ευθύνης για ζημίες στο όχημα. Τα ποσά μειώνονται σε 0,00€ από 620,00€, σε 248,00€ από 1.240,00€ ή 558,00€ από 1.860,00€, πάντα ανάλογα με την κατηγορία οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια και ελαστικά.


Ασφάλεια κλοπής (TW): 

Η ασφάλεια κλοπής διατίθεται προαιρετικά με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα. Περιορίζει το ποσό ευθύνης για κλοπή ή ζημιές από απόπειρα κλοπής, από 620,00€ έως 1.860,00€ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης).


Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει:

  • κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο
  • αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών
  • για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
  • για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό
  • για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα
  • για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
  • για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
  • για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην DS-TRADE MON IKE (VANCAR) ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.


Παραλαβή και επιστροφή οχήματος

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων στα γραφεία της DS-TRADE MON IKE (VANCAR) και σε Αεροδρόμια γίνονται χωρίς χρέωση. 

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία εκτός των παραπάνω χρεώνεται πρόσθετα με 25€.

Αποστάσεις μεγαλύτερες των 40km από το κοντινότερο κατάστημα της DS-TRADE MON IKE (VANCAR) μπορούν να κανονιστούν κατόπιν ζήτησης με πρόσθετη χρέωση 0,50€/χλμ. (ελάχιστη χρέωση 35€).

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων εκτός ωραρίου λειτουργίας (από 20:01 έως 08:59) επιβαρύνονται με 24€.


Περιορισμοί

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 87€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λ.π.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.


Επιπλέον Οδηγός

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα.


Διαχειριστικά έξοδα

Στην περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας στο όχημα, υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 62,00€.


Πρόσθετες παροχές

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού και συστήματα GPS Navi, με χρέωση ανά ημέρα. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.


Μεταφορά με πλοίο: 

Επιτρέπεται μόνο με έγγραφη έγκριση της DS-TRADE MON IKE (VANCAR)


Τροχαίες παραβάσεις-Πρόστιμα: 

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα». 


Ακύρωση κράτησης

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται ολόκληρο το προπληρωμένο ποσό. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 15 ημερών πριν την αναχώρηση η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) θα επιστρέψει το ποσό, αφαιρώντας το κόστος που αντιστοιχεί σε μία (1) ημέρα ενοικίασης.


*Οι τύποι των αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικοί. Σε ειδικές περιπτώσεις, η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο αυτοκινήτου με άλλον της ίδιας κατηγορίας (ή ανώτερης), χωρίς επιπλέον χρέωση. Ο μισθωτής και οι οδηγοί έλαβαν γνώση ότι το όχημα είναι εξοπλισμένο με σύστημα εντοπισμού GPS και εξουσιοδοτούν τον εκμισθωτή να το ενεργοποιεί σε περίπτωση ανάγκης (κλοπής, αθέτηση συμφωνίας κλπ.) Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση. Η DS-TRADE MON IKE (VANCAR) δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη. 

Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις.